• Henna Julkunen

Keskittymisvaikeuksia


Mulla on tuhat ja yksi asiaa mielen päällä ja haluaisin kirjoittaa niistä jokaisesta. Valitsen yhden aiheen, kirjoitan muutaman lauseen ja sitten mieleen tulee joku hyvä ajatus liittyen johonkin ihan toiseen aiheeseen. Mieluummin näin päin, että ideoita on enemmän kuin aikaa kirjoittaa kuin se, että olisi aikaa ja tahtoa kirjoittaa, mutta joku blokki päällä ja päässä löisi tyhjää.


Oon kohta kaksi kuukautta tehnyt kuusipäiväistä työviikkoa ja samaan aikaan paine lukea pääsykokeisiin on ollut melko kova. Alkuun otin lukemisen (ehkä vähän liiankin) rennosti, mutta nyt loppua kohden stressitasot on kieltämättä nousseet ja oon antanut opiskelulle enemmän aikaa ja energiaa. Se on ollut tietenkin pois kaikesta muusta, mitä oon halunnut tehdä. Kavereiden näkeminen on nyt muutenkin ollut aika rajoittunutta, mutta myös liikkuminen on jäänyt melkein kokonaan, samoin kirjoittaminen ja se maalaaminenkin, josta vasta kehuin innostuneeni. Varmaan ainoa asia, josta en ole karsinut on ollut uni, koska muuten mun kulkeminen varmaan tyssäisi kokonaan. Ajatus siitä, että parin viikon rutistuksen jälkeen aikaa vapautuu taas kaikkeen muuhun, on lohduttava.


Tänään ehdin vähän jo stressata mun kuukauden päästä alkavaa kesälomaa. Mulle oli tietämättäni kertynyt muutama lomapäivä, mutta mitä ihmettä mä niillä, kun eihän kukaan kaveri lomaile samaan aikaan, eikä reissuunkaan oikein pääse. Kaipaan lomaa, mutta kiire sopii mulle. Musta tuntuu kivalta, kun on selkeä eteenpäinpyrkimys ja tavoitteita, joiden eteen tehdä töitä. Rutiineja, jotka saavat arjen rullaamaan. Mitä sitten, kun nuo rutiinit lakkaavatkin yhtäkkiä pyörimästä? Tulee varmaan tosi aikaansaamaton fiilis, mutta ehkä se on vähän loman ideakin. Pysähtyä, olla saamatta asioita aikaseksi, rentoutua ja rauhoittua, kerätä voimia. Välillä pitää nollata, ettei ala käydä liikaa ylikierroksilla. Ilman hengähdystaukoa, olisin syksyyn mennessä varmaan niin lukossa, että ajatukset lakkaisivat oikeasti kokonaan kulkemasta. xx

7 views0 comments
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now