• Henna Julkunen

(Luku)lomalla

Updated: May 4, 2020


Oon tottunut olemaan kiireinen. Lähes koko lukion ajan kävin koulua täysillä lukkareilla, illat juoksin treeneissä ja viikonlopuille otin monesti töitä. Niihin aikoihin, kun urheilin, oli tavallista, että heräsin aamulla, menin kouluun ja koulusta suoraan kotiin syömään. Sen jälkeen menin päiväunille siihen saakka, että herätyskello muistutti alkavista treeneistä, menin treeneihin, tulin kotiin, tein läksyjä ja kun läksyt oli tehty menin nukkumaan. Joskus kouluhommien kanssa venähti myöhäänkin ja yöunet jäivät lyhyiksi. Monesti luovutin vasta, kun silmät eivät enää muuten tuntuneet pysyvän auki. Viime syksynä urheilun lopettaminen oli varmasti mun kohdalla oikea päätös, vaikka toisaalta nautin myös siitä, miten se rytmitti elämää ja toi joka päivään palan jotain, mitä nautin tehdä.


Nyt lukulomalla on tullut tosi tyhjä olo. Mun pitäisi opiskella, mutta en jaksa montaa tuntia päivässä keskittyä niin, että siitä tuntuisi olevan jotain hyötyä. Sen ympärille jää aika monta tuntia tehdä kaikkea muutataitoisaalta olla tekemättä yhtään mitään. Oon koittanut luoda omaa päivärytmiä käymällä välillä keskustassa opiskelemassa kirjastolla tai opiskelutilassa ja iltaisin oon pyrkinyt menemään salille.


Houkutukset jäädä peiton alle katsomaan Netflixiä tai nähdä kavereita ovat kuitenkin kieltämättä olleet aika puoleensa vetäviä. En oo halunnut stressata liikaa kirjotuksia. Saisin helposti lietsottua oman stressin ja ahdistuksen aika korkealle, mutta oon koittanut olla miettimättä liikaa, mitä kaikkea olisi pitänyt tehdä enemmän ja ajatella, että kaikki se vähäkin, mitä oon tehnyt on ollut vaan askel eteenpäin.


Oon ottanut lukuloman ehkä vähän liikaakin lomailun kannalta. Toisaalta tuntuu, että on ollut muutenkin niin puhki lukiosta, että kaikki se stressi ja kiire vaan raukes nyt, kun jäi vapaalle.

Tuntuu myös jotenkin hankalalta, ettei mulla oikeen oo nyt sellasia perinteisiä reaaleja kirjotettavana. Matikka on laskemista, ranska sanojen pänttäämistä, äikkää en aio edes lukea sen kummemmin. Fysiikkaa oon hädin tuskin vilkaissut, siihen moti on pyöreä 0. Tavallaan kaipaisinkin vastapainoksi jotain luettavaa, niinku tiiättekö sellasta, että voit ottaa kirjan käteen ja mennä sänkyyn peiton alle lukemaan.


Eilen paettiin stressiä tänään alkaneesta urakasta käymällä Jumbossa. Illalla upottauduin Netflixin pariin ja laitoin puhelimen lentokonetilaan välttyäkseni kuuleamasta kavereiden stressistä evärasioista ja retoriikan keinojen muistelusta. Ehkä vähemmän on enemmän, kun mieli voi paremmin.


Tsemppiä kaikille kanssakirjoittajille <3 Tän päivän lukutaidon kokeen jälkeen mulla ainakin sellaset fiilikset, että kaikki tsempit on tervetulleita...

5 views0 comments

Recent Posts

See All
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now