• Henna Julkunen

Mun tän hetkisiä unelmia

Updated: May 7, 2020
Musta unelmointi on ihanaa. Musta on myös ihanaa puhua unelmista. Kuulla mistä muut ihmiset haaveilevat ja toisaalta kertoa omista unelmista ääneen. Silloin ne tuntuvat todellisimmilta. 


Unelmia ja tulevaisuuden haaveita varten ei pitäisi elää, vaan pitäisi oppi nauttimaan siitä hetkestä, joka nyt on käsillä. Myönnettäköön kuitenkin, että unelmista saa usein toivoa ja lohtua. On ihanaa, kun on jotain, josta innostua ja jotain, jota odottaa.


Kaikkia unelmia en ehkä ehdi tai pysty toteuttamaan elämän aikana, mutta toivon, että edes useita niistä. Jotkut unelmat saattavat unohtua matkan varrella, toisten tilalle saattaa tulla uusia, jotkut eivät ehkä vuosien päästä tunnu enää toteuttamisen arvoisilta. 

Listaisin kuitenkin muutaman asian, joista tällä hetkellä haaveilen.


Matkustaminen. Haluun matkustaa maailman ääriin heti, kun se vaan on mahdollista. Haluun saada maailmasta mahdollisimman realistisen ja todenmukaisen kuvan. Haluan kohdata kaiken karuuden ja kauneuden kasvokkain.


Koiran omistaminen. Tätä tuskin tarvitsee edes avata sen enempää. 


Omille muutto ja kodin sisustaminen oman näköiseksi. Oon aina tykännyt sisustaa omaa huonetta mahdollisuuksien mukaan pikkujutuilla, mitä on ollut helppo muuttaa. Verhot, matot, hyllyjen järjestys, huonekalujen paikka jne... En malta odottaa sitä, että mulla on edessä tyhjä asunto, jonne saan päättää kaiken kokonaan itse.


Yliopistossa opiskelu. Katotaan nyt pääsenkö sinne vielä tänä syksynä. Jos en pääse, niin pääsisinkö ammattikorkeakouluun. Hain nimittäin sinne myös. Oon aina haaveillut yliopistosta, mutta mistä sitä tietää ennen kuin on kokeillut, onko se oikeesti mun juttu. Voihan se olla, että viihtyisin amk:ssa yhtä hyvin tai paremminkin. Toivon, että elämä kuljettaa oikeaan suuntaan ja jätän kohtalolle vapauden määrätä, jotta saisin vastauksia kysymyksiin, joihin en itse osaa vastata. Oon päättänyt olla tyytyväinen ja lähteä avoimin mielin kokeilemaan oli se sitten yliopisto, amk tai välivuosi, mikä mua syksyllä odottaa.


Oppia tanssimaan. Ehkä joku päivä mulla on sen verran itseluottamusta, että uskallan mennä tanssitunneille.


Heppailu. Harrastin ratsastusta pienenä, mutta sitten se jäi, kun muut harrastukset veivät kaiken ajan arjesta. Nyt, kun nää muut harrastukset ovat kaikki jääneet, on taas tullut tilaa ikävöidä ja haaveilla hevosista.


Oppia puhumaan eri kieliä. Mun englanti on varmaan ihan ok, mutta oon tosi vähän koskaan päässyt käyttämään sitä oikeassa elämässä. Haluaisin joskus huomata pärjääväni englanniksikin ja saada itsevarmuutta kielen käyttöön. Ranskan ja ruotsin opettelusta haluaisin pitää kiinni nyt vielä lukion päättymisenkin jälkeen. Haluisin palata myös espanjan pariin, jota luin pari kurssia lukion ykkösellä (mutta en muista enää mitään) ja tutustua mulle kokonaan uuteen kieleen, saksaan. Musta on ihanaa huomata ymmärtävänsä jonkun vieraan kielen puhetta ja olisi hienoa oppia itsekin asioimaan ja kommunikoimaan muillakin kielillä kuin omalla äidinkielellään. Tuntuu, että uuden kielen mukana avautuu samalla aina kokonainen uusi kulttuuri.


Kirjan kirjoittaminen. Ehkä joku päivä, kun mulla on viisautta ja elämänkokemusta. xx

9 views0 comments
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now