• Henna Julkunen

Toukokuun kirjatIngrid & Joachim Wall: Kun sanat loppuvat

Kirja kertoo sukellusveneessä murhatusta ruotsalaistoimittajasta, Kim Wallista. Teos on toimittajan vanhempien kokoelma tyttäreensä liittyvistä muistoista. Kirja on samaan aikaan kuvottava ja koskettava. Tarina siitä, kun uskoo, että pahin mahdollinen on jo tapahtunut ja sitten selviää jotain vielä kamalampaa.

Ihastuin siihen, miten Wallille tärkeitä arvoja ja hänen tekemäänsä työtä kuvattiin. Musta tää oli nuoren naisen uratarinana inspiroiva, vaikka koko ajan taustalla varjosti tapahtunut tragedia.


Cecelia Ahern: How to Fall in Love

Christine Rose sattuu lyhyen ajan sisään kahdesti itsemurhayrityksen aikaan paikalle. Ensimmäisellä kerralla hän epäonnistuu tehtävässään, mutta toisella kerralla onnistuu puhumaan Adamin alas sillalta. Kirja on tarina siitä, kun Adam antaa Christinelle syntymäpäiväänsä saakkaa aikaa todistaa, että elämä on elämisen arvoista. Syntymäpäivään vain on enää pari hassua viikkoa.

Halusin kuunnella tän alkuperäiskielellä. En ollut ennen lukenut Cecelia Ahernin kirjoja, mutta hänen teokseen perustuva leffa PS. I love you on kyllä itkuleffaksi muodostunut jo klassikoksi.


Anna-Leena Härkönen: Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoitusia & Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia

Oon edelleen sitä mieltä, että nää Härkösen kolumnikokoelmat on ihanaa ja kevyttä luettavaa. Vähän meinas välillä mennä fiilikset, kun oma mielipide meni kirjottajan mielipiteen kanssa ristiin, kirjoitustyyli on nimittäin aika kärkäs.


Anna-Leena Härkönen: Häräntappoase

En tiennyt yhtään, mitä odottaa ja tää teos yllättio mut ihan kokonaan. Kirja oli nimeltä tuttu ja noiden kolumnien jälkeen halusin tustustua romaaneihin. Teos kertoo 16-vuotiaasta Alposta, joka joutuu kesäksi heinätöihin maalle. Henkilökuvaukset on rikkaita ja nuorten elämästä kerrotaan puhekieliseen tyyliin.

Torey Hayden: One Child

Torey Hayden on kirjoittanut kirjoja liittyen työhönsä erityislasten parissa. Hänen kirjat on ollut mulla jo pitkään lukulistalla, mutta nyt sain vihdoin aikaiseksi tarttua niihin ja valitsinkin ihan sattumalta esikoisteoksen.

"Elämä on jakanut Sheilalle kurjat kortit. Äidin hylkäämästä ja alkoholisti-isän pahoinpitelemästä tytöstä tulee lapsi, jota aikuisetkin pelkäävät. Odottaessaan paikkaa suljettuun laitokseen Sheila joutuu vaikeasti häiriintyneiden lasten luokalle, jota Torey Hayden opettaa. Siitä alkaa pohjimmiltaan poikkeuksellisen lahjakkaan tytön kivinen tie kohti elämää, jossa hänelläkin on paikkansa."

Kirja on toiveikas ja koskettava. Se kertoo siitä, mitä ihmiselle voi tapahtua tullessaan väärinymmäretyksi ja toisaalta, miten yhdenkin ihmisen usko ja ymmärrys voi pelastaa.


Sixten Korkman: Globalisaatio koetuksella

Kirja käsittelee ymmärrettävällä tavalla maailmantaloutta ja yhteiskuntamme kohtaamia haasteita. Se kertoo siitä, mitä globalisaatio on ja miksi se on tärkeää.

Tykkäsin tästä niin kovasti, että kuuntelin osan kohdista vielä toiseenkin kertaan halutessani sisäistää niitä vielä paremmin.

7 views0 comments

Recent Posts

See All

IHMISTEN SUHTAUTUMINEN TERAPIAAN

”Mä käyn terapiassa.” Millaisia vastauksia tämän ääneen sanominen on mulle antanut? ”Ni minkä takia sä käyt fyssarilla?” ”Eiku siis käyn psykoterapiassa.” ”Hui.” ** ”Ai säki, hei nii mäkI!” ** ”Ei vit

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now